24 Ιαν 2015

Ποιοί ζητούν να αρπάξουν την ψήφο μας;...


Αύριο έχουμε πάλι εκλογές. Πάλι θα παίξουμε το παιχνίδι των πολιτικών και των δημοσιογράφων. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Καλούμαστε λοιπόν να πάμε να ψηφίσουμε. Όσοι πάμε. Όμως πόσοι από τον κυρίαρχο (sic) ελληνικό λαό έχουν δική τους κρίση και όχι αυτή που του σερβίρουν, να γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση της χώρας; Ας δούμε ποιοί είναι αυτοί που μιλάνε και ζητούν την ψήφο μας, και ας αναγνωρίσουμε κάποιες αλήθειες.
Η σύγχυση για το τί είναι ποιότητα ζωής και πώς ιεραρχούνται οι ανάγκες μας, έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε ασυναρτησία και παραλογισμό. Η καραμέλα του "πατριωτισμού" χοροπηδά στο στόμα κάθε γραφικού και καιροσκόπου πολιτικού. Μιλάνε ακόμα πολλοί για "κοινωνική δικαιοσύνη", αυτοί που ξεζούμισαν τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις. Αυτοί που από τα συνδικαλιστικά "ρετιρέ" τους τρώγανε με δέκα μασέλες αφήνοντας μερικά ψίχουλα για τους υπόλοιπους. Αυτοί που για να πλήξουν την πλήξη τους έκαιγαν και κατέστρεφαν με λύσσα δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία. Αυτοί που με νύχια και με δόντια υπερασπίζονται το ασύδοτο "πελατειακό" δημοσιουπαλληλίκι και μας φόρτωσαν με εξωπραγματικά δάνεια γι αυτό. Αυτοί που στήριξαν  καθεστώς της διαπλοκής και των "νταβατζήδων" ληστεύοντας τον αποταμιευμένο "μόχθο" των πολιτών οδηγώντας παράλληλα τη χώρα σε χρεοκοπία. Μιλάνε για παιδεία αυτοί που παρέδωσαν γυμνάσια, λύκεια και ειδικά πανεπιστήμια στον μηδενισμό, την φασιστική συμπεριφορά και την αυθαιρεσία των κομματικών νεολαιών. Αυτοί που έκλεισαν τις 8 από τις 10 επιχειρήσεις. Αυτοί που αποβιομηχάνισαν πλήρως την χώρα ανεβάζοντας την ανεργία στο 50% σε επίπεδο οικογένειας και με την νεολαία να ξενιτεύεται, η εθνική υπερηφάνεια να σπιλώνεται και κάθε τι ελληνικό να ευτελίζεται.
Ρητορεύουν έξαλλα και νευρικά οι πολιτικάντηδες μας, δείχνοντας έτσι και το επίπεδο που διαθέτει ο μέσος Έλληνας, άλλοι για να μην χάσουν τις "καρέκλες τους" και άλλοι για να τις "αρπάξουν" από τους προηγούμενους.
Ζητάει την ψήφο μας η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όταν αντί να δουλέψει για τις μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται στο μνημόνιο και το οποίο τόσο φανατικά "υποστηρίζει" έκανε τα πάντα για να ξεγελάει κάθε φορά τους τροϊκανούς προκειμένου να μην τις εφαρμόσει με εξαίρεση 3-4 υπουργούς που φρόντισε να τους πετάξει έξω με τον τελευταίο ανασχηματισμό! Ενώ αντί ως κύριος εταίρος συγκυβέρνησης αντί να τολμήσει να "τραβήξει" το καράβι από την "φουρτούνα" της κρίσης, κιότεψε και κρύφτηκε για να βλέπει τί κάνει κάθε φορά η αξιωματική αντιπολίτευση και να την μιμείται!
Ζητάει την ψήφο μας το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που κάθε φορά πλέον που κατεβαίνει στις εκλογές, πρέπει να βρίσκει και άλλο όνομα. Τί άλλο να πεις; Αυτό από μόνο του φτάνει!
Ζητάει την ψήφο μας το ΚΙΔΗΣΟ με τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση του Σοφοκλή στην "Αντιγόνη": "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι" (Όποιον ο Θεός θέλει να καταστρέψει, τον κάνει χαζό)!
Ζητάνε την ψήφο μας οι ΑΝ.ΕΛ. Μόνο ο τίτλος του κόμματος μου προκαλεί θυμηδία. Ειδικά αυτά που έχει πει ο αρχηγός τους κατά καιρούς περί "ξεκασμών" κλπ. προκαλούν συνειρμούς με το "επίθετο" του!
Ζητάει την ψήφο μας το ΛΑ.Ο.Σ. όταν έχει αποκαλυφθεί στους πάντες ότι ο αρχηγός του και μέγας "πατριώτης" Γιώργος Καρατζαφέρης ακούμπαγε μεγάλο μέρος της περιουσίας του στα νησιά Τερκ και Κάικος για το καλό των κατοίκων τους!
Ζητάει τη ψήφο μας η ΔΗΜ.ΑΡ. το επονομαζόμενο κόμμα "περιφερόμενη θλίψη" και του "ήξεις αφίξεις". Εδώ θυμάμαι αυτό που είχε πει ο Λένιν για τους "χρήσιμους ηλίθιους". Τελειωμένη ιστορία όμως ο Μπαρμπαφώτης. Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της κωμωδίας θα αφορά την βράβευση του με τιμητική πλακέτα από την βουλή για την προσφορά(;) του στην πολιτική!
Ζητάει την ψήφο μας το τιμημένο Κ.Κ.Ε. το κόμμα σου λαέ. Το κόμμα που νοσταλγεί τον σοβιετικό "παράδεισο", που μάχεται για τις "ελευθερίες" και τα "δικαιώματα" του λαού. Ενός λαού πλήρως υποταγμένου στον ολοκληρωτισμό της παράνοιας μιας δικτατορίας (δήθεν του προλεταριάτου). Οπαδοί του παλαιολιθικού καθεστώτος που μέσα από τον τρόμο των Γκούλαγκ, της Κολιμά και όχι μόνο, βασάνισε και εκτέλεσε εν ψυχρώ εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτοί που κραυγάζουν μέσα στη βουλή ότι ο "χάρτης του Συντάγματος" είναι ένα "κουρελόχαρτο" και όταν κάποτε έρθουν στην εξουσία θα τον καταργήσουν για να υποκαταστήσουν το κράτος Δικαίου με το "δίκιο του εργάτη"!
Ζητάει την ψήφο μας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένας ετερόκλητος συνασπισμός από νεομπολσεβίκους, αριστεριστές, αναρχοαυτόνομους, πρώην -χειρίστου είδους πασόκους, καλοταϊσμένους συνδικαλισταράδες, "αντισυστημικοί" καθηγητάδες που έχουν αρμέξει το δημόσιο ασύστολα. Εκτός κάποιων αξιόλογων στελεχών, τα υπόλοιπα μαζί με τους οπαδούς τους ζητάνε "εκδίκηση των ονείρων" τους!
Τέλος, ζητάει την ψήφο μας το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος όσο έκανε την δουλειά του δημοσιογράφου ήταν σε όλους αρεστός. Μόλις έφτιαξε κόμμα και άρχισε να στοχεύει προς την εξουσία, έγινε σε πολλούς μισητός. Όμως δεν μπορείς να ξεχάσεις την εικόνα του, τις ιδέες του και τα πεπραγμένα του ανθρώπου και επαγγελματία Θεοδωράκη. Ξεκινάει από καλή θέση στην αφετηρία. Κι αυτά που λέει είναι ρεαλιστικά, ξεκάθαρα και πραγματοποιήσιμα. Μένει να δούμε τί θα εφαρμόσει στην πράξη. Μόνο και μόνο που δεν λαϊκίζει και είναι κάτι νέο στην πολιτική ίσως να αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία! 


Υ.Γ για κάποιους που δεν τους αρέσουν οι απόψεις των άλλων, τους παραπέμπω στη ρήση του Βολταίρου: "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμα να το λες"

Δεν υπάρχουν σχόλια: