25 Απρ 2010

Μήπως τελικά η σωτηρία από τους κλέφτες του ελληνικού λαού είναι το Δ.Ν.Τ. ;

Το Δ.Ν.Τ. δεν είναι απλά στην πόρτα μας, είναι ήδη μέσα στο σπίτι μας. Πολλά έχουν ακουστεί γι αυτό, πολλά έχουν αποδειχθεί από αυτό. Κάθε χώρα όπου εμφανίστηκε, μια διαφορετική περίπτωση. Για την Ελλάδα πάλι, αναμένεται "σκληρό" και "απάνθρωπο". Θα είναι άραγε ακριβώς έτσι; Μήπως πέρα από το σίγουρο "στρίμωγμα" που θα φάμε ως πολίτες, θα συμμαζέψει και λίγο τα πολιτικά πράγματα στη χώρα αυτή όπου ανθεί η "φαιδρά πορτοκαλέα"; Μήπως αυτοί που δεν το θέλανε πάνω στην πλάτη τους δεν είναι τόσο ο απλός λαός αλλά οι πολιτικοί μας γιατί πλέον θα δυσκολεύονται να κάνουν τη "ρεμούλα" τους; Μήπως η νέα αυτή οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται σε αυτόν τον τόπο, μας οδηγήσει κατ' αρχήν να βρούμε επιτέλους τον "πάτο" που τόσο καιρό ψάχνουμε, ώστε να δρομολογήσουμε μια νέα ώθηση προς τα επάνω; και κατά δεύτερον μας καταστήσει καλύτερη κοινωνία ως αντίληψη και νοοτροπία;


Έχω την εντύπωση πως οι φόβοι μας για το "θηρίο"-ΔΝΤ είναι λίγο υπερβολικοί. Άλλωστε ως Έλληνες με το DNA που διαθέτουμε έχουμε αποδείξει στο ιστορικό παρελθόν μας ότι πάντα μέσα από δύσκολες καταστάσεις, συσπειρωνόμαστε, επιβιώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Ειδικά όντας με την πλάτη στον "τοίχο".

Υπάρχει βέβαια σοβαρή πιθανότητα, να κάνουμε τους "χαρτογιακάδες" του ΔΝΤ σαν τα μούτρα μας. Το 'χουμε αποδείξει κι αυτό...από παλιά.
Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: