5 Φεβ 2010

Υπάρχει εκτός από την "γαλάζια" Ελλάδα και η "λευκή"...

Φαντάζει παραμυθένια όμορφη όντας χιονισμένη η κορυφή του Καϊμακτσαλάν, με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σχεδόν σκεπασμένο κι ολόλευκο, κάνοντας πλήρη αντίθεση στο πλάνο με τον καταγάλανο ουρανό και αποθανατισμένη πριν λίγα 24ωρα.

Tο όρος Bόρας ή Kαϊμάκτσαλαν(= λευκή κορυφή) είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Eλλάδας (υψόμετρο 2.524 μ.). Yψώνεται κατά μήκος της ελληνο-γουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στο Nομό Πέλλας.

Tο όρος Bόρας δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες. Kάθε χρόνο χιλιάδες χιονοδρόμων επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Xιονοδρομικού Kέντρου του Bόρα ενώ η εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους.

Tο Xιονοδρομικό Kέντρο Bόρα-Kαϊμάκτσαλαν απέχει 45 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Έδεσσας και αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους σε υψόμετρο από 2.050 έως 2.480 μέτρα.



Με την πρώτη ευκαιρία, επισκεφτείτε το.


2 σχόλια:

magdalini36 είπε...

Καλά που το είπες!...είχα δει ένα ντοκιμαντέρ και πραγματικά ήθελα να το επισκεφτώ! ελπίζω να έχει κι ωραία χωριουδάκια γύρω...είπαμε πρώτα τα ταξίδια του...μυαλού.
το τρίτο,έ;
Καλό Σαββατοκύριακο!

greendim είπε...

magdalini36...
δες και αυτή την ανάρτηση μου:
http://greendim.blogspot.com/2008/12/blog-post_06.html

Καλό ΣΚ και σε σένα!...