19 Ιουν 2009

Ελληνική καταξίωση για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης...


Νοιώθω πολύ τυχερός και συνάμα ευτυχής που σήμερα το πρωί, μπόρεσα -λόγω κάποιας "γνωριμίας"- να περιπλανηθώ έστω για λίγο, σε ένα καταπληκτικό χώρο. Δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που αισθάνθηκα. Δέος, θαυμασμός, συγκίνηση, υπερηφάνια...είναι μερικές από τις λέξεις που ίσως ταιριάζουν στη περίπτωση. "Ταξίδεψα" στο παρελθόν παρέα με υπέροχα αγάλματα που νόμιζα ότι μιλούσαν μεταξύ τους! "Περπάτησα" στους ίδιους τόπους με αυτά χιλιάδες χρόνια πριν. "Ανάσανα" μαζί τους. "Άγγιξα" το μεγαλείο του έρωτα τους για την Τέχνη.
Έχω επισκεφθεί στο παρελθόν σπουδαία μουσεία σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φλωρεντία κλπ. Αυτό που είδα όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα από αυτά. Μέχρι τώρα πίστευα ότι μουσείο σαν το Λόύβρο δεν θα ξαναδώ. Σήμερα διέψευσα τον εαυτό μου!

4 σχόλια:

magdalini36 είπε...

Δεν βλέπω την ώρα!...χα,χα, αλήθεια! Είμαι "alcoholic" με τα μουσεία...και τόσα που έχω ακούσει γι'αυτό! Καλημέρα:)

Γιώργης Χολιαστός είπε...

Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της λείπασε!
Εγώ ξέρω πως με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να "στεγαστούνε" κάτι παλιομάρμαρα (χάθηκαν οι αποθήκες αν σώνει και καλά τα θέλανε κάπου μέσα;), θα μπορούσαν να έχουν οι φτωχοί στην Ελλάδα γίνει από δυόμισυ εκατομμύρια δύο εκατομμύρια τετρακόσες χιλιάδες.
Τι διαστροφή κι αυτή-να φροντίζουμε τις πέτρες και να παραπετάμε τους ανθρώπους!

Γιώργης Χολιαστός

greendim είπε...

Magdalini36...
πήγα και χθες βράδυ για να δω τις εικόνες που προβάλλονται στους εξωτερικούς τοίχους! Πολύ όμορφα!...

greendim είπε...

Γιώργο Χολιαστέ...
και ο πολιτισμός τροφή είναι!...