21 Μαρ 2008

"Μανιτάρια φρικασέ" και καλή σας όρεξη!...



Σαββατοκύριακο έρχεται, αργία ακολουθεί, τα πλείστα τραπεζώματα θα πέσουν πάλι. Ευκαιρία λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται, να σας παραθέσω μια πολύ νόστιμη αλλά και εύκολη συνταγή ενός εκλεκτού ορεκτικού πιάτου που συν τοις άλλοις, ρίχνει και την χοληστερίνη! Επίσης για χορτοφάγους . Συνοδεύει δε σχεδόν όλα τα φαγητά και τραβάει και κρασί. Λέγεται "Μανιτάρια φρικασέ".


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
-250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
-250 μανιτάρια στρογγυλά
-4 φέτες ζαμπόν άπαχο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 λεμόνι
-αλάτι
-πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς. Πλένετε και στεγνώνετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μικρά τέταρτα. Ξεφλουδίζετε σκόρδο και κρεμμύδια και τα τρίβετε στον τρίφτη. Κόβετε το ζαμπόν σε μικρές λωρίδες. Στύβετε το λεμόνι.Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ελαιόλαδο. Ρίχνετε και τα τριμμένα σκόρδα και κρεμμύδια καθώς και 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Συγχρόνως, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε να ροδίσουν ελαφρά οι λωρίδες του ζαμπόν. Τις ρίχνετε στα μανιτάρια όταν αυτά θα έχουν ψηθεί. Ανακατεύετε και αφήνετε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο. Κατόπιν η λιχουδιά είναι έτοιμη να την απολαύσετε. Ατού κατά της χοληστερίνης: οι ίνες των μανιταριών και το άπαχο ζαμπόν.
Καλή σας όρεξη!


Υ.Γ. Υπάρχει και η εκδοχή να βάλετε μαρούλι και πράσο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1-2 to zampon den einai gia xortofagous!!!! oleeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MRT ole!

greendim είπε...

Eκτός αν είναι από σόγια!

Ανώνυμος είπε...

tha eprepe na dieukrinizetai agapite mou!!!!!lupoymetha alla xasate kai to implicite (uponooumeno gallisti sxetika me ti sogia) den einai xekatharo edw ara NIKISAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!mrt winner

greendim είπε...

mrt...
υπάρχει και ρεβάνς!...
χα...χα...χα...

Roadartist είπε...

Μαλιστα..ευχαριστουμε για τη πρόταση λοιπον :) Να περασεις ομορφα οτι κ αν κανεις :)

.......marmarigi....... είπε...

στα γρεβενα κανουν μαγειριτσα με τα μανιταρια το ειχε δειξει στην εκπομπη του μαμαλακη. και η σογια ειναι σογια και το ζαμπον ζαμπον δεν υπαρχουν υποκαταστατα .

greendim είπε...

roadartist...
και εσύ το ίδιο μέσα από την καρδιά μου!

greendim είπε...

solmexico...
από Γρεβενά είσαι;

.......marmarigi....... είπε...

oxi apo grevena apo sterea ellada