17 Σεπ 2014

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!...


Επιστροφή στο σπίτι. Επιστροφή στα καθημερινά, στα συνήθη, στα προβλεπόμενα. Επιστροφή σε μέρη και πράγματα οικεία. Γλυκόπικρο χαμόγελο για όλα αυτά. Ανοίγοντας τον ταξιδιωτικό σάκο, εκτός από τα ρούχα σου βγάζεις έξω, και τις καινούριες εμπειρίες που έφερες μαζί σου. Κατόπιν,  κάθεσαι και συλλογιέσαι τί άφησες εδώ φεύγοντας και τί βρήκες να σε περιμένει. Ανοίγεις το ραδιόφωνο -αγαπημένη σου συνήθεια από τα μικράτα σου- για να ακούσεις τί γίνεται στον κόσμο. Με τις πρώτες κουβέντες που ακούς ένα αίσθημα αηδίας σε κατακλύζει. Όχι άλλα πολιτικά από όλους αυτούς που νομίζουν ότι κάνουν πολιτική. Έλεος πια!
Ψάχνεις γυρίζοντας την βελόνα να ακούσεις μουσική στις συχνότητες που ξέρεις. Βρίσκεις ένα υπέροχο κομμάτι των Goin' Through που σε γεμίζει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας για αυτά που έρχονται. Βυθίζεσαι στον καναπέ απολαμβάνοντας την στιγμή. Κάθε επιστροφή από καλοκαιρινές διακοπές είναι η εποχή για πνευματική και ψυχοσωματική "αναδόμηση".
Η τελευταία σκέψη σου πριν ξεχυθείς στην καθημερινότητα σου είναι η ευχή που κάνεις να λιγοστέψει η γκρίνια γύρω σου.
Σηκώνεσαι επιτέλους να μαζέψεις τα πράγματα σου. Παρά την "επιστροφή" σου αισθάνεσαι παραδόξως, μια χαρά. Ίσως γιατί τα όνειρα μέσα μας θα περισσεύουν πάντα.
Καλό φθινόπωρο λοιπόν και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!...


4 σχόλια:

nikosmous είπε...

Δεν πιστεύω ότι συνεχίζουμε να ζούμε εξαιτίας των ονείρων, γιατί κάθε φορά ένα όνειρο θα παραμένει απραγματοποίητο και θα μας απασχολεί στο κυνήγι του.Εκείνο όμως που μας καθοδηγεί και μας στηρίζει σε κάθε ανεκπλήρωτη προσπάθεια, είναι η δύναμη της ψυχής που έστω κι ασυναίσθητα κουβαλάμε μέσα μας!Σ' αυτήν πρέπει να υποκλινόμαστε, αφού μας κάνει ν' αντέχουμε όλα τα δύσκολα!
Καλή προσαρμογή απ' τις διακοπές σου καλέ μου φίλε και χαίρομαι πολύ που γύρισες υγιής, πέρασες καλά, πήρες τις απαραίτητες ανάσες σου κι είμαστε όλοι εμείς ξανά κοντά σου!
Να 'σαι πάντα καλά!!!:-)

Ευάγγελος είπε...

Μ' ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη διάβασα λέξη - λέξη τις δροσερές και τόσο αληθινές σκέψεις σου, φίλε Δημήτρη!

Χαίρομαι γιατί αισθάνομαι διαβάζοντας το κείμενό σου, ότι έχω ανάγκη αυτή τη λαχτάρα για όνειρα, για ένα ακόμα χαμόγελο πριν το χειμώνα.

Να 'σαι καλά που μου το πρόσφερες τόσο όμορφα κι ανεπιτήδευτα! Σ' ευχαριστώ!

Καλό φθινόπωρο, λοιπόν!

greendim είπε...

nikos...
πίστεψε με, έχω πλήρη επίγνωση της σκληρής μας πραγματικότητας την οποία "υπηρετώ" θέλοντας και μη, πιστά! Απλά το να ονειρεύομαι κάτι καλύτερο, είναι η αιτία κι αφορμή να καταφέρνω να σταθώ σαν "ίσος προς ίσον", απέναντι σε κάθε δυσκολία αυτής της ζωής.
Χαίρομαι που τα λέμε και πάλι, η εδώ παρουσία σου με γεμίζει κουράγιο γι αυτά που έρχονται.
Ταπεινά σε ευχαριστώ...

greendim είπε...

Ευάγγελε...
το "πλατύ χαμόγελο" υπάρχει γιατί το διέθετες νομίζω, από πάντα. Κι είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό.
Ζεστή αγκαλιά του φθινοπώρου τα λόγια σου.
Από εδώ και πέρα ζεστός καφές παρέα με όμορφες "αγκαλιές".
Καλό φθινόπωρο να περάσεις...