18 Φεβ 2013

Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται...


Θλιβερά τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής όπου κάτι ρεμάλια που αυτοαποκαλούνται "οικολόγοι" πέρα από την εγκληματική δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ελληνικός χρυσός, έφθασαν στο σημείο να περιλούσουν με βενζίνη ανθρώπους αφού πριν -θυμίζοντας άλλες εποχές- τους είχαν δέσει χειροπόδαρα απειλώντας τους να τους κάψουν!
Εθνικός διχασμός το 1827, εθνικός διχασμός το 1915, εθνικός διχασμός το 1922, εθνικός διχασμός το 1947, εθνικός διχασμός το 1967, Καταστροφικά τα αποτελέσματα. Κι όμως, εθνικός διχασμός και σήμερα. Μόνο που τώρα οι οργανωμένες μειοψηφίες θέλουν να επιβάλλονται στις ανοργάνωτες πλειοψηφίες. Δεν νομίζω σε καμία  άλλη δημοκρατική χώρα να συμβαίνει αυτό.Και επιτέλους εδώ στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε μόνο οικολόγους αλλά, και ανθρώπους που αγαπάνε τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Αν περιμένουν κάποιοι, οι αποφάσεις να εφαρμόζονται μόνο όταν πλειοψηφούν 100%, τότε ας αναζητήσουν άλλα κράτη να ζήσουν με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Μέχρι να συμβεί αυτό, αυτά τα ανθρωπάρια ας αφήσουν εμάς τους υπόλοιπους να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εργαζόμενοι για το κοινό καλό μας κάτω από πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες.

6 σχόλια:

Ευάγγελος είπε...

Είναι πραγματικά κρίμα, φίλε Δημήτρη, να συμβαίνουν σ' αυτές τις δύσκολες μέρες τέτοια θλιβερά γεγονότα.

Δώσαμε ως κράτος και ως κοινωνία δικαιώματα και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας με τον πιο δραματικό τρόπο.

Θέλει πολύ κόπο και πολύ πόνο για να πάει μπροστά η χώρα. Ας κάνουμε γι΄αυτό ότι περνάει απ' το χέρι μας.

Σε χαιρετώ εγκάρδια!

greendim είπε...

Ευάγγελε...
τα λόγια σου τεράστιο κουράγιο στο υποσυνείδητο της ελπίδας όλων μας...

Nota Kimothoi είπε...

Οι Ανθρώπινες Σχέσεις ομοιάζουν σαν το σχοινί του ακροβάτη στη χώρα Ελλάδα. Όλοι έχουν πρόβλημα κι όλοι έχουν δίκιο και όλοι βλέπουν των άλλων τα λάθη...Δυστυχώς όταν σε μια τόσο μικρή χώρα, οι όσες κυβερνήσεις πέρασαν το μόνο που έκαναν είναι να δημιουργούν σκάνδαλα, τα οποία οι επόμενες βγάζουν στον αέρα, πάντα θα συμβαίνουν αυτά...Κρίμα, σε μια τόσο όμορφη χώρα, όπως η Ελλάδα μας, να μη μπορούμε να επικοινωνούμε πολιτισμένα...Άλλο όμως οικολογία, κι άλλο αυτό το απάνθρωπο έγκλημα...

greendim είπε...

Nota Kimothoi...
υπέροχο το σχόλιο σου. Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούμε!...

Agrimio είπε...

Πιστεύω πως υπάρχει κοινωνικό κεφάλαιο το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί, όπως και πνευματικό κεφάλαιο το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε λήθαργο. Δεν θα πω ότι το οικονομικό κεφάλαιο δεν είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται να δώσουμε μια ευκαιρία στην δημιουργικότητα, την συλλογικότητα και την ανιδιοτελή συνεισφορά. Αλλιώς δεν... Το τραγικότερο όλων είναι όταν μια μειοψηφία -βλέπε "οικολόγοι", "πολιτικοί", "μπαχαλάκηδες φοιτητές"- καταφέρνει με τον τρόπο της και επιβάλλεται στην κοινωνία. Τότε τι; Γυρίζεις απλώς σελίδα;

Χαιρετισμούς από την μακρινή Μελβούρνη :)

greendim είπε...

Agrimio...
σωστά τα λες, σωστά τα λέμε αλλά ποιός ακούει εδώ στην πατρίδα. Πάντως θέλω να πιστεύω, ότι όλο και μια μικρή βελτίωση στην ελληνική κοινωνία θα υπάρξει αλλά πάντα, δεν θα είναι αρκετή. Εκτός αν κάποτε εμφανιστεί "ο από μηχανής θεός".
Σου εύχομαι τα καλύτερα!...