24 Οκτ 2010

Τσίτα το Γκάζι!...

Αν και δεν συχνάζω πολύ στη περιοχή Γκάζι, εν τούτοις δεν είναι λίγες οι φορές που έχω βρεθεί εκεί, κυρίως λόγω Τεχνόπολης. Άλλωστε πάνε δέκα χρόνια πια που ξέρω αυτό το κομμάτι της πόλης από τότε δηλαδή μπήκε για τα καλά στις επολογές της εξόδου μας. Παραθέτω λοιπόν έτσι απλά τις εντυπώσεις και προτιμήσεις μου για το "Γκαζοχώρι".


Φαγητό-ψάρι για μένα σημαίνει Βαρούλκο στη Πειραιώς. Θαυμάσια θαλασσινά πιάτα με εξαιρετική ποιότητα αλλά και υψηλές τιμές, ίσως και γι αυτό δικαιολογημένα. Μια πιο οικονομική λύση αποτελεί το θάλαττα στη Βίτωνος, με πολύ δημιουργική κουζίνα. Ωραία διακόσμηση και μάλιστα βυζαντινής εποχής με καλές μεσογειακές γεύσεις θα βρείτε στο Μalvazia στην Αγαθημέρου, αν και πιο πολύ η περιοχή ανήκει στο Ρουφ. Το Mamaca's στην Περσεφόνης, είναι όντως ένας πρωτότυπος χώρος με σπιτικές συνταγές αλλά το αποφεύγω γιατί δεν βρίσκω ευγενικό το σέρβις του. Το prosopa γωνία Ιερά Οδός και Κωνσταντινουπόλεως πρώην γκαράζ, μου αρέσει γιατί είναι καλλιεχνικό νεανικό στέκι με μεσογειακά ευκολοφάγωτα πιάτα. Ο Σκουφιάς στη Μεγάλου Βασιλείου κατά Ρουφ μεριά, είναι ο βασιλιάς της Κρητικής κουζίνας με προκλητικούς μεζέδες σε τραπεζάκια πάνω στη πλατεία. Το Tirbouson στην Κωνσταντινουπόλεως, είναι το καλύτερο μου απλά γιατί πρώτον ο ιδιοκτήτης του ο Γιάννης με την περιποίηση του με κάνει να νοιώθω πολύ άνετα, αλλά και δεύτερον ο κόσμος που συχνάζει όποτε εχω πάει, είναι εξαιρετικά όμορφος και χαρούμενος. Τέλος μια διαφορετική γευστική επιλογή είναι το Τσιφλίκ μπαχτσέ στην Τριπτολέμου, προκειμένου να κάνεις τον ναργιλέ σου αφού απολαύσεις πρώτα τις πολίτικες νοστιμιές.

Για διασκέδαση προτιμώ να κινούμαι ανάμεσα στο ιστορικό Γκαζάκι στην Τριπτολέμου με τα πολύ ωραία κοκτέιλ, στο Mad το παλιό Indie club στην Περσεφόνης και το Micraasia στην Κωνσταντινουπόλεως με τον παραμυθένιο χώρο. Ανεβασμένο στη συνείδηση μου είναι το Hoxton σε Λονδρέζικη ατμόσφαιρα με τους chesterfield δερμάτινους καναπέδες του και τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις του. Αλλά για μένα η ναυαρχίδα της διασκέδασης όχι μόνο στο Γκάζι αλλά σε ολόκληρη την Αθήνα, είναι ο πολυχώρος Bios στη Πειραιώς, το μαγαζί που ανέτρεψε τους νόμους της διασκέδασης και που αποτελεί το σημείο συνάντησης επικοινωνίας και δημιουργικής δράσης για ένα πολύ ενεργητικό κοινό. Επίσης το Gazarte στη Βουτάδων με έχει κερδίσει με τις Live σκηνές του και το επιτυχημένο πάντρεμα τέχνης και διασκέδασης που έχει κάνει.

Αλλά κάπου εκεί κοντά βρίσκεται και ένας θεατρικός χώρος που πραγματικά με έχει ταξιδεύσει όποτε έχω παρακολουθήσει παράσταση. Είναι Το τραίνο στο Ρουφ επί της Κωνσταντινουπόλεως με ένα αυθεντικό wagon restaurant αλλά χωρίς να με έχει τραβήξει η κουζίνα του και η όχι καλή θέρμανση.

Αυτά τα ολίγα για όποιον ενδιαφερόμενο που θέλει να σουλατσάρει στο Γκαζοχώρι...

10 σχόλια:

Μικρές ανάσες είπε...

Βαρούλκο... δεν είναι τυχαίο το καλύτερο μέρος. Σεφ ο Λευτέρης Λαζάρου, ο μόνος έλληνας σεφ με αστέρι Michelin...

Ποτό στο Hoxton και στις 45 μοίρες για λίγο πιο rock μουσική...

greendim είπε...

Mικρές ανάσες...
έχεις τα δίκια σου!...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

XΡONIA ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ και ΚΑΛΑ!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ezak είπε...

χρόνια καλά...και φρένο πια στο γκάζι...

frizArta είπε...

Με πας τις πιο όμορφες βόλτες.

greendim είπε...

ΦΙΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ...
πολύ σ' ευχαριστώ!...

greendim είπε...

ezak...
χίλια ευχαριστώ!!!...

greendim είπε...

ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ...
πόσο μ΄αρέσει που σε "βολτάρω"!
Άλλωστε "η ζωή είναι έξω"!...

Dream Girl είπε...

Αγαπάμε Τεχνόπολη. ^^

Πφ, δεν παίζει να συμφωνήσουμε για ένα μέρος εμείς. ^^"
Αν και είναι στις επιλογές μου το Γκάζι, δεν το προτιμώ. Κι εκνευρίζομαι αρκετά όταν δεν έχει ηλεκτρικό και για να πάω Μοναστηράκι πρέπει να κατέβω εκεί. =.=" Επίσης, δεν έχει το φαγητό που μ' αρέσει. :/

Πάντως, αν δεν είχα πάει, μ' αυτήν την περιγραφή σίγουρα θα πήγαινα. ^__^

greendim είπε...

Dream Girl...
το μύνημα σου ελήφθη...