18 Ιουν 2008

Σιχάθηκα τους "χορηγούς" και την εμπορευματοποίηση των πάντων!...


Αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική "αγορά" τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι απίστευτο. Τα πάντα στον βωμό του χρήματος. Είπαμε, ελεύθερη οικονομία έχουμε αλλά αυτό που γίνεται εδώ και λίγο καιρό, είναι "άνω ποταμών"! Τί υπέρμετρος καταναλωτισμός είναι αυτός! Παντού χορηγοί, παντού δίπλα στο όνομα κάποιας εταιρείας, οργανισμού, φορέα, ομάδας, ανθρώπου κλπ. το όνομα μιας χορηγίας. Μάλιστα σε παλαιότερο ποστ μου, ειρωνεύτηκα τέτοιου είδους τάσεις και επιδείξεις "ανακοινώνοντας" με σκωπτικό τρόπο, ότι απόχτησα κι εγώ ως greendim, χορηγό. (http://www.lifoland.gr/blogs/greendim/8081.html#blogtop)
Νισάφι πια ρε διαφημιστάδες! Εκτός από καταναλωτικά όντα είμαστε και απλοί άνθρωποι. Αμάν με αυτή την καταναλωτική σας μανία! Οι πιο πολλοί από εμάς δεν έχουμε τόσα λεφτά. Αρκετοί δε, δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Αλλά και όσοι έχουμε δεν σημαίνει ότι μπορούμε και θέλουμε να αγοράζουμε τα πάντα!
Όσοι λοιπόν από εσάς που διαβάζετε αυτό εδώ το ποστ και συμμερίζεστε τις απόψεις μου, "βγάλτε γλώσσα" με τον τρόπο σας σε αυτό το χάος που λέγεται καταναλωτική υστερία και πρός όποιον και ό,τι το προωθεί. Αποκτήστε τα ανθρωπίνως και με μέτρο εφικτά να αγοραστούν, απαραίτητα αγαθά. Και μην στέκεστε σας παρακαλώ σε ένα πετυχημένο κατά τα άλλα "μποϋκοτάζ" του ακριβού γάλακτος ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων. Μην "τσιμπάτε" και κάντε μόνιμο "εμπάρκο" πρώτα στην ματαιοδοξία και μετά στην αισχροκέρδεια.
Τελειώνοντας να προσθέσω ότι το κειμενάκι αυτό το έγραψα με αφορμή τον ανελέητο διαφημιστικό "βομβαρδισμό" που δέχονται τα μάτια μας και τα αυτιά μας εδώ και έναν μήνα περίπου με αφορμή την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο ποδοσφαιρικό EURO, πράγμα που προσωπικά με έκανε να σιχαθώ τους χορηγούς, την Εθνική ποδοσφαίρου και το ίδιο το άθλημα.
Όχι άλλη απροκάλυπτη "κονόμα" στις πλάτες μας κύριοι! Μας γδύσατε και θέλετε να "στηθούμε" κιόλας! Άει σιχτίρ πια!...

5 σχόλια:

Γιώργος είπε...

καλα ρε μητσο πλακα κανεις;τωρα καταλαβες οτι τα παντα γινονται για το γαμοχρημα:)και εγω ακομα αν μου εδινε η κοκα κολα ενα ποσο που θα θελα κ θα με ικανοποιουσε,θα την εβαζα ανετα χορηγο:)κ ξερεις ποσο συμπαθω την κοκα κολα

greendim είπε...

Γιώργο μου...
δεν ήρθα τώρα στη γη! Απλά κάπου-κάπου ΑΓΑΝΑΚΤΩ...

Γιώργος είπε...

καλο εστω κ το καπου καπου να αγανακτεις,το θεμα ειναι να αγανακτεις οταν πρεπει κ σι κ γω,το βασικοτερο θεμα ειναι κ στο ξαναλεω πος κανενας σεν θα αντιστεκοτανε να βαλει χορηγο την κοκα κολα η την μπενετον ουτε και εγω:)ασε γενικα μεαγλο θεμα...

Όναρ είπε...

Η "κονόμα" και όχι το greek hospitality (ας πούμε τώρα) κατάντησε να είναι το σήμα κατατεθέν μας..Καληνύχτες λυπημένες..

greendim είπε...

όναρ μου...
έτσι ακριβώς!
Καλό ξημέρωμα να έχεις!...